Ο στρατιώτης

Ο Σάκης και ο Τάκης καθόντουσαν χαλαροί και πίνανε καφέ σε μια καφετέρια , η οποία έτυχε να βρίσκεται δίπλα σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο. Ξαφνικά ακούνε κάτι φωνές και κάτι βρισιές από τον στρατιώτη που ήταν στη σκοπιά , ο οποίος έδειχνε να ψάχνει μανιωδώς κάτι , αρχικά στις τσέπες του και μετά μέσα στο φυλάκιο . Αφού δεν το βρήκε , βγαίνει έξω εκνευρισμένος βρίζοντας και φωνάζοντας:
- " Πού άφησα το κινητό μου ρε γαμώτο , πρέπει να το άφησα στο λεωφορείο που ερχόμουνα. Κάτι πρέπει να γίνει να το βρω."
Οπότε περιμένει στη στάση του λεωφορείου, και με το που εμφανίζεται ένα λεωφορείο, ο στρατιώτης βγάζει τo G3 , σημαδεύει τον οδηγό , και αρχίζει να φωνάζει :
- "Γρήγορα , όλοι έξω από το λεωφορείο ! Κάπου έχασα το κινητό μου και πρέπει να το βρω ! "
Τρομοκρατημένοι οι επιβάτες και ο οδηγός κατεβαίνουν και αρχίζουν να σκορπίζουν τρέχοντας , καθώς ο στρατιώτης αρχίζει και ψάχνει πλέον το άδειο λεωφορείο για το κινητό του. Αφού δεν βρήκε τίποτα, κατεβαίνει ακόμα πιο εκνευρισμένος και μονολογεί :
- "Φτου γαμώτο δεν είναι εδώ ! Βέβαια επιβιβάστηκα και στο μετρό οπότε εκεί θα είναι."
Ξεκινάει ο στρατιώτης τρέχοντας να πάει στην κοντινότερη στάση του μετρό , και από πίσω του ο Σάκης και ο Τάκης , που πλέον η όλη κατάσταση τους έχει εξάψει την περιέργεια.
Εκεί επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό : Ο στρατιώτης σε έξαλλη κατάσταση και με την απειλή του όπλου βγάζει όλον τον κόσμο από τα βαγόνια , και αρχίζει και ψάχνει κάθισμα κάθισμα για το κινητό του. Αφού και πάλι δεν το βρίσκει , βγαίνει έξω πάλι με νεύρα και μονολογεί : "Ούτε εδώ είναι ! Χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι όμως άλλαξα και πήρα και τραμ , οπότε μάλλον το άφησα εκεί."
Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται , με τον στρατιώτη και τους Σάκη και Τάκη από κοντά να πάνε στην κοντινότερη στάση του τραμ, όπου ο στρατιώτης πάλι με την απειλή του όπλου τρομάζει θεούς και δαίμονες , κατεβάζει όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες από το τραμ και ψάχνει για το κινητό του. Ο Σάκης και ο Τάκης πλέον τα έχουν δει όλα , και ο Τάκης γυρνάει απορημένος και σοκαρισμένος προς τον Σάκη :
- " Καλά ρε Σάκη , τι κάνει ο τύπος ;"
- " Ε κοίτα ρε φίλε , η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο υπερβολικός , αλλά έπρεπε να το περιμένουμε."
-"Τι λίγο υπερβολικός ρε Σάκη ; Δηλαδή τι νομίζει ότι είναι ο τύπος που επειδή έχασε αυτός το κινητό του πρέπει να βγάζει τον κόσμο από μετρό , τραμ και λεωφορεία και να τους τρομοκρατεί μόνο και μόνο για να κάνει αυτό που θέλει ;"
-"Ε είναι λογικό ρε Τάκη."
- "Γιατί είναι λογικό ;"
- "Αφού ο σκοπός αδειάζει τα μέσα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου